“Pluijmers van waarde in openingswedstrijden BS Egmond”

SCHEVENINGEN – Beachsoccer Egmond kan met een tevreden blik terugkijken op de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen in de eredivisie. Zowel BS Utrecht (5-1) als PBS Zwolle (8-6) werd verslagen en daarom zijn de eerste zes punten een feit. Een begin waar zo op werd gehoopt, is ook werkelijkheid geworden. Beachsoccer Egmond opende tegen BS Utrecht en startte het nieuwe seizoen overtuigend.

Nick Kramer tekende al snel voor de 1-0 uit de vrije trap. De Egmonders stoomden hierna door, en kregen kansen via onder meer Emiel Zomerdijk, maar het net werd niet gevonden. Als BS Utrecht op gelijke hoogte komt, door een gek opstuitende vrije trap, is de spanning terug. Toch herpakte men zich na de eerste periode. Nick Kramer legde knap klaar voor de scorende Simon Duindam en de tweevoudig  landskampioen zat op rozen. BS Egmond creëerde een overwicht, miste een penalty via Valentijn Jansen, maar diezelfde Jansen schoot na een combinatie met Nick Kramer wel beheerst binnen. Het verschil was twee en de winst leek bijna binnen. Na een paar goede reddingen van de debuterende Dennis Pluijmers, maakte Nick Kramer een einde aan de spanning. ,,Dat was het breekpunt”, blikte Ezra Romeijn terug. ,,Toen wisten we dat we hen te pakken hadden. Het is toch belangrijk om die eerste partij te pakken. En dat geeft meteen vertrouwen.” Na die treffer was het Duindam, die via een bekeken vrije trap de 5-1 eindstand op het scorebord zette. 

In de tweede wedstrijd volgde PBS Zwolle, een tegenstander waar nooit zomaar over heen wordt gelopen. Egmond wint dan wel vaak, maar soepel gaat het allerminst. Dat was ook gisteren het geval, hoewel het leek dat de buit al snel binnen was. Nadat de Zwollenaren de 1-1 hadden verzilverd, creëerden de Egmonders binnen twee minuten een marge van vier doelpunten. Een dubbelklapper van Tim van Gelder, een schot van Simon Duindam, en vervolgens een geplaatst schot van Nick Kramer, die voor 5-1 tekende, zorgden al snel voor een aanzienlijk verschil.

De wedstrijd leek voorbij, en men leek ook zo te spelen. ,,Maar ja, daarna sloop de gemakzucht in de ploeg”, oordeelde Nick Kramer zelf. ,,Zij kwamen terug tot 5-5, maar toen werd onze mentale weerbaarheid weer getoond. Alleen dan op een positieve manier. Het knopje stond weer op aan.” Als het 6-6 staat, zijn er nog een kleine twee minuten te spelen en is een verlenging nabij. ,,Het werd nog even spannend, maar
gelukkig zetten wij daarna de wedstrijd toch naar onze hand. Het werd een typische Beachsoccer Egmond-wedstrijd. We toonden onze vechtlust weer. En we hadden geluk dat Dennis Pluijmers veel tegen hield.” De aanvaller was zelf ook verantwoordelijk voor de laatste twee treffers en kan daarmee terugkijken op een fijne start van het vierde beachsoccerseizoen. Aanvoerder Simon Duindam was in zijn nopjes met het getoonde spel. ,,Het is heerlijk om nu zes punten uit twee wedstrijden te hebben. Maar het is ook fijn om te zien dat Nick Kramer zijn vorm uit het eerste seizoen weer te pakken heeft. Misschien komt dat toch doordat hij weer verliefd is. Alles oogt weer als voorheen. Van mij mag dat deze zomer zo blijven”, glimlachte Duindam opgetogen.