Beachsoccer Egmond winnaar van BeNe cup!

Afgelopen zaterdag 22 maart kreeg BS Egmond de kans om zich te internationaal te meten. In het Beach house, een indoor beachsoccer accomodatie, in Nieuwekerk aan de Ijssel werd door 8 teams, de 4 beste teams van het seizoen 2013 uit Nederland en Belgie, gestreden voor de BeNe cup.

Het begon met een krachtmeting met een van de zuiderburen. Voordat BS Egmond het door had stond er al 3-0 op het scorebord. Voor het team uit Belgie welteverstaan. Gelukkig kon BS Egmond de wedstrijd herpakken en werd het al gauw 3-3 met goals achtereenvolgens van Zomerdijk, van der Reep en Kramer. Waarbij gezegd moet worden dat vooral de goal van Zomerdijk, waar de keeper de bal langs zich in de kruising zag belanden, een wonderschone was. Na een schot op de lat van Kramer, besloot van der Reep dan het genoeg was geweest. Hij gooide de wedstrijd eigenhandig op slot door de 3-4 en de 3-5 voor zijn rekening te nemen.
De volgende wedstrijd werd nipt met 3-2 gewonnen, waarna BS Rotterdam in de halve finale wachtte. Deze wedstrijd begon, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd, wel scherp en voortvarend. Dit resulteerde in een 3-0 voorsprong door goals achtereenvolgens van Kramer, Wijker en van der Reep. Het bleef lang 3-0 vooral door toedoen van de goed keepende Zentvenld. Het was Koswal die laat in de wedstrijd nog iets terug kon doen door uit een vrije trap 3-1 te maken, maar de finaleplaats was een feit! De tegenstander was de Belgische kampioen van 2013: SKDB. BS Egmond was inmiddels in het toernooi gegroeid en overtuigde met mooie aanvallen. Het was Kramer die de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening nam. Daarna werd het 2-1, maar al snel herstelde Gronsfelt de marge van 2 goals. Het leek nog spannend te worden toen de Belgen 3-2 maakten, maar BS Egmond speelde sterk en gaf weinig weg. Uiteindelijk werd het nog 4-2 door een goal van toernooi topscoorder Jack van der Reep. Dit betekende dat BS Egmond zijn prijzenkast uitbreidde, naast twee kampioensschalen, met de BeNe cup! Zoals eerder vermeld werd Jack van der Reep topscoorder van het toernooi. De prijzen van de beste keeper en beste speler van het toernooi gingen naar spelers van de verliezend finalist SKDB.