Deelname Euro winners cup 2014

Omdat Beachsoccer Egmond vorig seizoen kampioen is geworden van de Nederlandse Eredivisie, zouden we dit jaar speelgerechtigd zijn voor de Euro winners cup 2014. De inschrijving en deelname aan het internationale toernooi voor landskampioenen heeft echter een hoop stof doen opwaaien, niet in het minst in de media. Zo wijdde het Noord-hollands dagblad een artikel aan de soap rond de inschrijving van Beachsoccer Egmond (zie figuur).

Beachsoccer egmond als touristen naar catania

Na een hoop getouwtrek en vooral een zoektocht naar de verantwoordelijkheid binnen de KNVB is het Beachsoccer Egmond dan toch gelukt om zijn deelnameplek op te eisen, zelfs na de inschrijvingstermijn. Speciale dank gaat daarom uit naar de mensen die zich voor ons hebben ingezet, waaronder Paul Nachtegaal en Tijn Kruize. Het stof wat deze soap deed opwaaien is niet onopgemerkt gebleven voor radio 80, die aanvoerder Simon Duindam zondag live in de uitzending interviewde. Dit geluidsfragment is hieronder te luisteren.

Radio 80 interview Beachsoccer Egmond Simon Duindam

Inmiddels heeft BSWW ook in een officiële persverklaring bekend gemaakt dat Beachsoccer Egmond verlaat is toegelaten tot het toernooi, waar naast Beachsoccer Egmond grote namen als Lokomotiv Moskou, BATE Borisov en SC Braga. Voor de persverklaring klik hier.

 

Gastheer van Euro winners cup 2014 bekend gemaakt

In een officiële verklaring heeft de BSWW laten weten dat de keuze voor de gastheer van de Euro winners cup 2014 op Catania (Italië) is gevallen. Het toernooi zal plaatsvinden in de eerste week van juni. Verder liet de BSWW weten dat de wedstrijden dit jaar live te volgen zijn via een livestream op de homepage van de bond. Voor de officiële verklaring, zie: http://www.beachsoccer.com/events/980191076-euro-winners-cup-2014.